18Veljača2018

NASLOVNA U POSJETU BeHa caffe u „ledenom posjetu“
%18. %12. %2013. Napisao 

BeHa caffe u „ledenom posjetu“

Prilikom  pravljenja naše reportaže o uspješnim ugostiteljima u Pragu, koji svoje porijeklo vuku iz Bosne i Hercegovine, svratili smo i u jedan  interesantni bar koji se u svakom pogledu  razlikuje od običnih barova. Radi se o „Ice pubu“, koji osim što je caffe bar ujedno je i turistička atrakcija.

Icebar15Njegova lociranost u neposrednoj blizini Karlovog mosta, najpopularnije praške znamenitosti, sugerira nam da su investitori  itekako računali na posjete znatiželjnih turista. U unutrašnjosti „Ice puba“  se kroz cijelu godinu  održava temperatura od -7 stupnjeva i preporučeno vrijeme boravka u njemu je 30 minuta. Sve što vidite oko sebe je napravljeno od leda – zidovi, šank, stolovi, skulpture, pa čak su i čaše  obične kocke leda. U cijenu ulaza od približno 16 KM uračunata je i konzumacija jednog od tri ponuđena koktela, koji se naravno služe u čaši od leda. Još možete naručiti i Heniken pivo, koje je uz Absolut vodku sponzor cijelog projekta „Ice pubova“, koji postoje u još nekoliko svjetskih metropola.

Osoblje „Ice puba“ nam je ljubazno svoja vrata otvorilo par minuta prije početka rada objekta, kako bi za „BeHa caffe“ mogli slikati prazan objekt, te vam ga predočiti u punom svjetlu. Prema riječima voditelja bara  posjećenost je odlična, a veliki je broj onih koji navrate samo da se slikaju u objektu. Iako je za svakog gosta predviđena termo jakna i rukavice na ulazu, otkrivaju  nam da nije rijetkost da se „hrabri“ turisti slikaju goli do pasa, a to nam potvrđuju sa par fotografija koje se nalaze ispred ulaznih vrata.

050

 beha-caffe-bottomSpecializirani magazin za ugostiteljstvo i turizam "BeHa Caffe" postoji od 2007. godine.

Pratite nas i preko