19Veljača2018

NASLOVNA U POSJETU Predstavljanje Hercegovačke pivovare
%29. %6. %2009. Napisao 

Predstavljanje Hercegovačke pivovare

Hercegovačka pivovara je tvrtka u privatnom vlasništvu i smještena je u Mostaru na lokalitetu Bišća Polja.

Realizacija projekta Hercegovačka pivovara traje od 2005. U tom periodu izvršena su značajna ulaganja u objekte, postrojenja i edukaciju zaposlenika kako bi u konačnici Hercegovina dobila pivo vrhunske kakvoće. U cijelom tom procesu presudan značaj su imali ljudi, vlasnici i djelatnici Hercegovačke pivovare koji su bili vođeni ogromnim entuzijazmom.

 Trenutni godišnji kapacitet proizvodnje Hercegovačke pivovare je 50 000 hektolitara. Proces proizvodnje piva zasnovan je na najsuvremenijoj tehnologiji koja se koristi u pivarskoj industriji, što podrazumijeva visok stupanj automatizacije i kontrole, od varionice, preko fermentacije, filtracije, do punionice. Oprema i strojevi uvezeni su iz Njemačke i Italije, a cijeli proces proizvodnje piva vođen je rukom stručnih djelatnika s iskustvom u pivarskoj industriji. U uvjetima žestoke konkurencije na tržištu i prezasićenošću nerijetko i nekvalitetnim pivom potrošačima je ponuđeno pivo vrhunske kakvoće po uzoru na njemačka regionalna piva.

U proizvodnji Hercegovačkog piva koriste se najkvalitetniji ječmeni slad i hmelj iz uvoza. U svakom pivu voda čini najveći sastojak i kao takva presudna je za kvalitetu piva. Voda za proizvodnju Hercegovačkog piva se crpi iz vlastitog vodocrpilišta s dubine od cca 130 m, a analiza mjerodavnih institucija je utvrdila da je riječ o vodi iznimne kakvoće. Kontrola proizvodnog procesa pivovare vrši se u vlastitom laboratoriju, a eksternu kontrolu vrši Zavod za javno zdravstvo FBIH.

hercegovacko-proizvodnja

Od samog početka izgradnje pogona za proizvodnju i punjenje vodi se računa da se kapacitet pivovare vrlo lako i uz mala ulaganja može povećati do 100% tj. do 100.000 hl i proširiti asortiman na druge vrste proizvoda (bezalkoholna pića). Trenutno je u Hercegovačkoj pivovari zaposleno 30 djelatnika.

Osobitost Hercegovačke pivovare je proizvodnja piva od čistog ječmenog slada, što znači da ječmenoj sladovini u procesu proizvodnje nisu dodavane neslađene žitarice (u većini slučajeva kukuruzna krupica) što je karakteristično za ostala piva na našem tržištu. Budući da je slad izvor ekstrakta, o čemu ovisi punoća okusa i jačina piva, za njega se kaže da je duša piva.

Hercegovačko

Hercegovačka pivovara je sa brendom Hercegovačko prisutna na tržištu od listopada 2007.
Brend Hercegovačko – svijetlo lager pivo, doživjelo je potpunu promjenu vizualnog identiteta, od travnja 2009. i dostupno je u modernijoj i privlačnijoj ambalaži. Namijenjeno je širokom krugu potrošača koji preferiraju standardna lager piva. Odlikuje se blagim okusom i izrazito je pitko, pa služi kao idealno osvježenje na uzavrelom hercegovačkom suncu.

hercegovacko-kosaca

Kosača – vrhunsko tamno pivo

Od ove sezone premijerno se javnosti predstavlja novi proizvod Kosača – Hercegovačko tamno pivo. Pivo Kosača je prvenstveno namijenjeno istinskim zaljubljenicima u pivo, ljudima kojima je dan nezamisliv bez barem jedne čaše piva. Kosača se ubraja u specijal i jaka piva, odlikuje se prepoznatljivom aromom i gorčinom okusa kao i povećanim udjelom alkohola u odnosu na standardna lager piva.
Vrhunska kakvoća i moderan dizajn omogućili su hercegovačkom pivu pristup na tržište EU (Francuska, Nizozemska, Belgija) gdje su već isporučene prve količine.

Tražite svoje Hercegovačko pivo!beha-caffe-bottomSpecializirani magazin za ugostiteljstvo i turizam "BeHa Caffe" postoji od 2007. godine.

Pratite nas i preko